Media
 


►Bronzen plaquettes gestolen bij IndiŽmonument Roermond (17december 2010 © L1 Nieuws)

Bij het IndiŽmonument in het herdenkingspark in Roermond zijn bijna 50 bronzen plaquettes gestolen. Mogelijk is de diefstal gepleegd door metaaldieven. Op de plaquettes staan de namen van in IndiŽ overleden Nederlandse militairen. De plaquettes wegen 50 kilo per stuk en zijn samen ruim 100.000 euro waard.

Bovendien hebben ze een grote emotionele waarde. Burgemeester Henk van Beers van Roermond zegt hevig verontwaardigd te zijn. Hij spreekt van lijkenpikkerij. Van Beers wil dat er alles aan gedaan wordt om de daders te achterhalen. Bovendien wil hij dat de schade zo snel mogelijk wordt hersteld.

klik hier voor video : Limburg nieuws

 

 

IndiŽ-monument wordt extra beveiligd (20 december 2010 © L1 Nieuws)

De gemeente Roermond neemt extra maatregelen om het IndiŽ-monument te beveiligen.
Camera's, meer verlichting en extra surveillances moeten diefstal en vernielingen voorkomen. Vorige week werden bijna 50 bronzen plaquettes gestolen, mogelijk door metaaldieven. Op de plaquettes staan de namen van in IndiŽ overleden Nederlandse militairen. De plaquettes wegen 50 kilo per stuk. Het is nog onduidelijk wanneer de extra maatregelen ingevoerd worden.klik hier voor de website van het monument